You are currently viewing  XCO Kamnik 2021

 XCO Kamnik 2021

  • Post author:
  • Post category:novice

27. junij 202

Tokrat je tekmo gostil Kamnik v organizaciji Calcit Bike Team-a.

Tekma je poleg XCO pokala štela tudi za naslov državnih prvakov, zato je bila napetost na startu še kanček večja. Pravila kolesarske zveze Slovenije sicer velevajo, da se okrona z naslovom državnega prvaka le zmagovalce v kategoriji U17 in starejše, toda mi, Strahci, kljub mladim letom vseeno gledamo na to tekmo, kot na nekaj posebnega. Pred dobrim letom se nam večini še niti v sanjah niso prikazovali prizori, kot smo jih bili priča preteklo nedeljo. Prelepe kamniške ulice v starem delu mesta, rezervirane samo za tekmovalce in njihove navijače – tudi mi smo bili del tega.

Na startu se je zbralo lepo število tekmovalcev. Med njimi je bilo 20 Strahcev, ki so lepo popestrili dogajanje v mlajših kategorijah. Ne samo, da smo tekmovali in navijali, ampak smo tudi zmagali! Za trenerje in vodje naše mlade ekipe so bili vsi zmagovalci, ne glede na medalje. Več o samih rezultatih s končnimi uvrstitvami si lahko ogledate na: https://prijavim.se/uploads/4073_result.pdf

Kot mlad klub, ki se je v dobrih treh mesecih naučil ogromno, smo vseeno “zakuhali” manjšo zmedo pri podeljevanju medalj, saj nekateri naši tekmovalci niso prejeli zaslužene medalje. Za to nevšečnost se opravičujemo vsem, še najbolj pa mladim kolesarjem. Obljubimo, da se bomo še bolj trudili za vas in da v bodoče odpravimo tudi takšne “birokratske” poraze. Hvala vsem navijačem, ki vas ni bilo malo, za bučno podporo ter vsem staršem za izkazano zaupanje in vzorno podporo. Prepričani smo, da nas čaka še veliko lepih trenutkov. Skupaj lahko začnemo sanjati, da bomo lahko v naslednjih objavah zapisali: “In sanje so postale resničnost!”

Hvala Calcitu za super izpeljano tekmo in spodbudne besede. Zahvala gre tudi trgovini Freestyle, ki skrbi za našo kolesarsko “družino”.

Uradni rezultati (klik)

Galerija PRIJAVIM.SE (klik)