Vadba

Kolesarska sezona se tako, kot v profesionalnem svetu, tudi pri nas začenja z zimskimi pripravami v telovadnici ter nadaljuje spomladi na prostem. 

Jesen / zima - čas od oktobra do marca je namenjen pripravam v telovadnici. Treningi potekajo 2x tedensko (torek in četrtek) po 60 minut, skupine so sestavljene homogeno do 20 otrok.

Cilj dela v telovadnici:

Razvoj motoričnih sposobnosti, kjer je največji poudarek na razvoju koordinacije, ravnotežja in natančnost, drugi poudarek pa je na razvoju moči, hitrosti in gibljivosti.

Razvoj dela in sodelovanja v skupini, grajenje medsebojne pomoči in zaupanja, grajenje ekipnega duha in učenje fair playa.

Treningi so sestavljeni iz uvodno ogrevalnega dela, glavnega dela, ki je sestavljen iz dela po postajah, poligon, obhodne vadbe in igre, moštvene igre, igre z žogo, nato zaključimo z umirjanjem, kjer bomo otroke učili pomembnosti raztegovanja, dihanja in sprostitve.

Treningi so usmerjeni v razvoj sposobnosti, ki bodo otrokom omogočili boljše obvladovanje kolesa in naporov v novi sezoni na kolesu.

Poleg redne vadbe organiziramo zimski tabor, kjer bo poudarek na učenju teka na smučeh, ki je vadba za celotno telo in nam služi kot dober način vzdrževanja splošne kondicije v zimskem času. 

Pomlad / poletje – čas od aprila do septembra bo namenjen vadbi na kolesu, tako bomo zamenjali telovadnico za gozd, kjer se najbolje počutimo. Treningi bodo potekali 2x tedensko.

Cilj vadbe na kolesu je predvsem izboljšati spretnost otrok pri vožnji čez gozdni teren hkrati pa skrbeti, da otroci uživajo in odkrivajo lepote druženja z vrstniki na kolesu.

Pridržujemo si pravico, da zaradi vremenskih razmer prilagodimo termin treningov oz. v primeru nevarnih razmer trening tudi odpovemo. V primeru odpovedi treninga zaradi neprimernih vremenskih razmer vas bomo o tem obvestili najkasneje 1 uro pred treningom na vaš mail.