You are currently viewing DP – XCO POHORJE 2022

DP – XCO POHORJE 2022

  • Post author:
  • Post category:novice

26. junij 2022

Spičevala so v žepu, državno prvenstvo je za nami in samo še poiščemo maske ter plavutke in s prvim vlakom na morje 🙂 … vseeno se še malce vrnimo k preteklemu vikendu in državnemu prvenstvu v Mariboru.
Novo prizorišče, nova proga in vroče poletno vreme so nas obogatili z novo izkušnjo in doživetjem. Glede na to, da Maribor ni standardno prizorišče XC tekem nismo vedeli kaj točno lahko pričakujemo od proge in prizorišča toda izkazalo se je, da si v bodoče lahko le želimo, da Maribor postane del SloXCup koledarja. Dodatno je k dobremu počutju prispeval izredno prijeten in urejen kamp Kekec, ki nam je nudil hladno senco v žgočem poletnem soncu.
Prizorišče tekme je bil Bike park Pohorje, ki je v svetu znan predvsem po “downhill” progi in vrhunski organizaciji svetovnega pokala v spustu, toda organizatorji so dokazali, da so kos tudi organizaciji XC tekmovanja.
Trasa in težavnost proge je bila primerna državnemu prvenstvu in predvsem v mlajših kategorijah je le ta presegala težavnost, ki smo je vajeni na preostalih prizoriščih SloXCup pokala. Veliko je bilo strmih vzponov, zahtevnih prečenj terena, korenin, zanimiv odsek čez pumptrack skratka proga ni dopuščala oddiha in na koncu so bili lahko pri vrhu res le najboljši. Mali Strahci vajeni tovrstnega terena iz domače Rašice so se tako lahko samo veselili tekme.
V sončnem vremenu je vedno lepo tekmovati toda preveč sonca predstavlja dodaten napor za tekmovalce tako je težavnost tekme ob žgočem soncu še malce narasla.
In kako so se odrezali Strahci na tekmi? Z eno besedo ODLIČNO! Dosegli so 14 uvrstitev na zmagovalni oder od tega 9 medalj. Naj omenimo še izjemen uspeh našega Matica Kranjca Žagarja, ki je postal državni prvak za leto 2022 in tako riše markacije in postavlja smerokaze na poti naših malih Strahcec. Niso pa samo medalje tiste, ki nas navdušujejo in zaradi katerih se podajamo na tekme temveč je to zabavna družba in kolo ki nas vlečeta…čestitke vsem mladim kolesarjem za nastop, za nas ste vsi zmagovalci! Hvala vsem trenerjem in vam staršem za vso vloženo pozitivno energijo.
Sedaj nas čaka nekaj poletnega oddiha in zabave nato pa sledi jesenski del sezone z domačo tekmo XC Rašica.

Uradni rezultati (klik)

Galerija PRIJAVIM.SE (klik)

Poročilo s tekme PRIJAVIM.SE (klik)