XC Ajdovščina 2022

  • Post author:
  • Post category:novice

4. september 2022

Zakorakali smo v jesenski del sezone tekmovanja SloXCup in prva izmed štirih tekem v seriji je bila pretekli vikend v Ajdovščini. Vremenoslovci so nas v stilu letošnjega leta ponovno malce prestrašili z dežjem vendar na koncu smo dobili pravo poletno vreme.
Po poletnem premoru se nas je ponovno zbralo lepo število Strahcev saj je bilo na štartni listi 29 tekmovalcev iz Strahovice. Tokrat je tekmovalce po dolgem, dolgem času poleg tekme čakal še preizkus spretnosti na poligonu, kjer so prišle do izraza popolnoma druge spretnosti, kot na progi. Močne noge brez tehnike obvladovanja kolesa te peljejo samo do prve ovire naprej pa se pot ponavadi nadaljuje z rešilcem… zato so tovrstna tekmovanja še kako dobrodošla saj ti točno pokažejo katero vrstico iz učbenika bo potrebno ponovno prebrati. Napetost pred poligonom je bila velika in kasneje se je pokazalo, da povsem upravičeno saj se je končna razvrstitev močno premešala na ta račun. Tako so nekateri na račun spretnosti splezali na stopničke čeprav niso bili najhitrejši na progi, drugi pa so potočili kakšno solzico pod zmagovalnim odrom. Več o naših dosežkih si lahko ogledate na spodnji povezavi.
Lepa šola in motivacija za naprej in že naslednji vikend bo nova priložnost za demonstracijo spretnosti na domači tekmi na Strahovici. Vabljeni vsi navijači!

Uradni rezultati (klik)

Galerija PRIJAVIM.SE (klik)

Poročilo s tekme PRIJAVIM.SE (klik)