You are currently viewing XC Rašica 2022

XC Rašica 2022

  • Post author:
  • Post category:novice

10.9. XC Rašica
Dan pod Rašico, kot ga še ni bilo in upamo, da se nam ponovno zgodi prihodnje leto.
Lahko rečemo, da je bila sobota za naše društvo pravi kolesarski praznik, saj se je v našem športnem središču zbralo preko 200 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in celo Ukrajine in vsaj še toliko gledalcev.

Tokratna zgodba ima še malce debelejše platnice in mnogo več strani, pisati pa se je začela že v lanskem letu. Želja po domači tekmi je že dolgo tlela v nas, saj vemo, da imajo domače zabave poseben čar. Tako smo že v lanskem letu sprejeli izziv in organizirali prvo XC tekmo, ki sicer ni bila del SloXCup-a, toda vseeno ugotovili, da je to to. Odziv tekmovalcev, staršev ter energija pod Rašico je bila prava in to nam je dalo zagon in voljo, da smo zavihali rokave in razširili naš poligon ter letos organizirali tekmo za SloXCup pokal. Ker vemo, da za kaj takega ni dovolj samo volja, temveč tudi številne brihtne glave, pridne roke, naklonjenost lokalne skupnosti ter finančna podpora dobrih ljudi, je zadovoljstvo po sobotnem dogodku še toliko večje. Zato se že sedaj (na sredini prispevka) lahko zahvalimo:

  • SD Strahovici, ker ima v svojih vrstah toliko požrtvovalnih članov, ki so pripravljeni ne glede na čas in vreme poprijeti za lopato, sekiro,…
  • Lastnikom gozda, ki so prisluhnili našim željam ter nam odstopili tako potreben prostor.
  • Vsem botrom, ki nas finančno podpirajo že od samega začetka.
  • Zavarovalnici Triglav, ki je verjela v nas in izdatno podprla organizacijo dogodka XC Rašica.
  • Občini Vodice, ki podpira in pomaga pri razvoju športne dejavnosti v naši dolini.

…in končno je bila tu sobota 10.9., ki smo jo tako težko pričakovali. Otvorili so jo najmlajši tekmovalci na spretnostnem poligonu. Tokrat je poligon postregel z nekaterimi novimi izzivi v primerjavi z zadnjo tekmo v Ajdovščini. Dogajanje je bilo zelo zanimivo, sicer ne toliko dinamično, kot sama tekma, pa vendar še vedno napeto vse do zadnjega stožca. To pa zato, ker smo vedeli, da točke na poligonu še kako lahko premešajo končni vrstni red. Ob enajsti uri je sledil start najmlajše kategorije na najlažjem delu proge, vendar pa je dež v preteklem tednu poskrbel, da tudi ta del proge ni bil lahek. Videli smo veliko vrtenja koles v prazno, spotikanja na mokrih koreninah ter zdrsov na blatnih ovinkih – toda vse to je del tega športa. Podobna zgodba se je odvijala v naslednjih dveh kategorijah – U9 in U11. Nato pa je v našo dolino posijalo sonce, ter prepodilo vlago iz proge in tekmovalci so bili vse manj blatni. Tokrat je barve Strahcev zastopalo rekordnih 38 mladih kolesarjev, ki so na koncu dosegli 11 uvrstitev na zmagovalni oder.

Še enkrat čestitke celotni ekipi SD Strahovica in hkrati en velik hvala za ves vložen trud. Čestitke gredo tudi vsem tekmovalcem, ki so se tako hrabro spopadli s terenom in prikazali odlične vožnje.

Se vam kmalu spet oglasimo, saj nas že prihajajoči vikend čaka nova tekma v Domžalah.

Uradni rezultati (klik)

Galerija PRIJAVIM.SE (klik)

Poročilo s tekme PRIJAVIM.SE (klik)

Generalni sponzor dogodka je Zavarovalnica Triglav, d.d. Zavarovalnica Triglav, d.d.

XC Rašica 2022