XCC ENERGIJA Domžale 2022

  • Post author:
  • Post category:novice

18.9. XCC Domžale

Tekmovalni koledar za Strahce je v septembru res natrpan.

Komaj smo strnili dobre vtise po domači tekmi, nas je že pričakala naslednja dirkaška postaja v organizaciji kolesarskega kluba Energijateam – XCC Domžale.

Po nekajdnevnem deževju sredi tedna, smo se bali, da bomo tokrat deležni težkih blatnih razmer. Strah je bil na koncu odveč, saj so tudi tu organizatorji poskrbeli, da je bila proga odlično pripravljena in v celoti vozna. Tekma v Domžalah je bila nekoliko drugačnega formata kot smo bili navajeni iz prejšnjih tekem. Šlo je namreč za kratki kros, s krajšimi krogi in skrajšanim časom dirkanja. Dirka je veljala tudi kot državno prvenstvo v kratkem krosu pri kategorijah nad U17.

Trasa dirke je tako vključevala kombinacijo novozgrajenega kolesarskega  poligona Šumberk in gozdno travnatih površin v lasti bližnjega kinološkega društva. Predvsem odseki proge, speljani skozi poligon so delali mlajšim kategorijam marsikatero preglavico. Naši Strahci, vajeni podobnih kolesarskih problemov iz domačega poligona so se tudi tukaj odlično znašli. Kot smo sedaj že razvajeni, so tudi tokrat, kljub nekaterim padcem in tehničnim težavam nanizali odlične rezultate. Od 31 na dirko prijavljenih Strahcev se jih je kar 15 uvrstilo na podelitveni oder.

Čestitke!!!

Ta petek nas čaka še zadnja tekmovalna postaja letos – Urbani XC Kočevje. Tu se bodo kolesarji pomerili na progi speljani po ulicah v središču Kočevja.

Uradni rezultati (klik)

Galerija PRIJAVIM.SE (klik)

Poročilo s tekme MTB.SI (klik)