Urbani XC Kočevje 2022

  • Post author:
  • Post category:novice

23.9.2022 Urbani XC Kočevje

Na zadnji tekmi sezone so se Strahci pomerili na progi po ulicah v središču Kočevja. Urbani XC Kočevje, tekma organizirana v sklopu dneva slovenskega športa, je za razliko od ostalih tekem potekala na petek v popoldansko/večernem času. Tudi format tekme je bil poseben. Kolesarske elemente iz običajnih tekem, korenine, skale, pesek, zemljo, so zamenjali robniki, stopnice, ostri ovinki in hitra asfaltna podlaga. Zaradi zaprtja prometa in označitve proge neposredno pred tekmo, je bilo tudi časa za spoznavanje proge zelo malo. Mlajše kategorije so se pomerile kot običajno, medtem ko so se kategorije nad U17 pomerile v združeni kategoriji. V marsikateri kategoriji so tako v ospredje stopili specialisti za cestno vožnjo. Atraktivne ulične boje so zaradi lahke dostopnosti pospremili številni navijači. To je pripomoglo k odličnemu vzdušju. Tudi mi smo zavzeto navijali za naše Strahce, tako se jih je od 25 udeleženih 13 povzpelo na podelitveni oder.
Zaradi pozne podelitve kategorij nad U11 je kar nekaj Strahcev skupaj s starši navijalo za našega trenerja Matica Kranjec Žagarja, ki je v odprti kategoriji zasedel odlično 2. mesto.
Na koncu sezone se moramo pohvaliti tudi z odlično končno bero točk naših Strahcev. Zbrali so kar 22699 točk, to je trikrat več kot naslednji klub. Res je, da imamo številčno udeležbo zapolnjeno predvsem v nižjih starostnih kategorijah. A po reku iz majhnega zraste veliko verjamemo, da nas bodo Strahci kmalu navduševali tudi v ostalih kategorijah.

Uradni rezultati tukaj (klik)

Poročilo s tekme PRIJAVIM.SE (klik)

Galerija PRIJAVIM.SE (klik)