XC Rašica: Kros se vrača pod Rašico

  • Post author:
  • Post category:novice

XC Rašica: Kros se vrača pod Rašico so zapisali na uradni strani SloXCup. Na koledarju si označite 9. september, dan ko se bo ponovno zbrala druščina XC tekmovalcev iz širne Slovenije, zagotovo pa lahko pričakujemo tudi nekaj tekmovalcev iz sosednjih držav. Dogajanje se bo odvijalo v našem športnem središču na Strahovici. Mogoče velja omeniti novost in sicer na pobudo veteranov smo letos umestili v program še kategorije za starejše navdušence krosa, ki se bodo lahko pomerili v kategorijah open, amater, veterani 1,2,3… več podrobnosti sledi v razpisu (klik), prijave so možne preko pijavim.se.
Vabljeni na ogled in preizkus proge, ki bo pripravljena že teden dni pred tekmovanjem (od 2. septembra dalje). Na sami trasi se v primerjavi z lani obeta nekaj sprememb, ki bodo še malce popestrile in začinile dogajanje na progi 😉 

Po zaključku dirke za pokal SloXcup pripravljamo še tradicionalni, že 27. Kronometer na Rašico. Proga po gozdni makadamski cesti je dolga 4 kilometre in ima 300 metrov višinske razlike, za dečke in deklice pa se konča že prej, na »sedlu« pred zaključnim vzponom. Prijave sprejemamo na prijavim.se več podrobnosti sledi v razpisu (klik).

Nekaj utrinkov iz lanskoletnega dogajanja najdete v video zapisu tukaj (klik).

Generalni dogodka je Zavarovalnica Triglav

XC Rašica 2022